1 לוקחים סיר גדול ושמים בו את גרגרי החומוס. שוטפים אותם היטב ומוסיפים את אבקת האפייה.
2 מכסים את החומוס במים ומבשלים על אש חזקה למשך שעה. מורידים את הקצף שהצטבר (מה שנקרא בעברית לקפות).
3 מוסיפים לחומוס מים ומנמיכים את האש, מבשלים למשך עוד שעתיים עד שמקבלים מרקם חומוס דייסתי. כל זמן הבישול חשוב לבחוש ולהוריד את הקצף.
4 מסננים את החומוס ומקררים בטמפרטורת החדר. מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את הטחינה גולמית, מיץ הלימון, המלח והמים הקרים.
5 טוחנים הכל היטב עד לקבלת מרקם משחתי. טועמים ומשפרים טעם, במידת הצורך מוסיפים מלח ומיץ לימון.
6 במקביל מחממים שמן זית במחבת. מקפיצים את הבשר עם מלח ופלפל. מסדרים את החומוס בצלחת הגשה עד שהבשר מוכן.
7 מקשטים את החומוס בפפריקה, צנובר ופטרוזיליה ומניחים מעל את הבשר. מגישים עם חמוצים טובים ופיתה חמה.
>> פיתה טובה? הנה מתכון!
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!