כשאנחנו חושבים על רוטב פטריות אנחנו אוטומטית מדמיינים שם שמנת מתוקה, כמו במתכון הזה לפסטה פטריות ושמנת. אבל האמת היא שלא - רוטב פטריות יכול בהחלט להיות פרווה, וללוות מאכלים בשריים כמו סטייק או רולדת בצק עלים ובשר. כאן אנחנו נותנים לכם את שתי הגרסאות - הגרסה החלבית שמבוססת על שמנת מתוקה, והגרסה הפרווה שעושה שימוש במעט קמח להסמכה.
המצרכים :לרוטב פטריות חלבי:
לרוטב פטריות פרווה:
אופן ההכנה:רוטב פטריות חלבי: 1 ממיסים את החמאה עם השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. 2 מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד כ-10 דקות. 3 מוסיפים שמנת מתוקה ותבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומגישים מיד (אפשר על פסטה). טיפים לרוטב פטריות חלבי ** אוהבי השום מוזמנים להוסיף 2 שיני שום כתושות יחד עם הפטריות. ** הכמות הזאת מספיקה לבערך חצי חבילה של פסטה. אם מכינים חבילה שלמה כדאי להכפיל כמויות. לקראת הסמכה | צילום: Zigzag Mountain Art, shutterstock סטייק ברוטב פטריות | צילום: יעל יצחקי, mako אוכלרוטב פטריות פרווה: 1 מטגנים את הבצל בשמן עד שמתחיל להזהיב. 2 מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-10 דקות. 3 מוסיפים קמח, מלח ופלפל ומערבבים. 4 מוסיפים מים ומחממים תוך ערבוב עד רתיחה ואז עוד קצת, לקבלת רוטב סמיך. טיפים לרוטב פטריות פרווה ** אוהבי השום מוזמנים להוסיף 2 שיני שום כתושות יחד עם הפטריות. ** אפשר לתבל איך שאוהבים, לא חייבים להסתפק במלח ופלפל (כורכום, כמון, פפריקה, הכל יתקבל בברכה). ** את הקמח אפשר להחליף בקורנפלור לגרסה ללא גלוטן. ** לרוטב סמיך יותר מגדילים את כמות קמח. |