1 שמים בסיר (לא סיר אלומיניום) את הוורדים, הסוכר, התפוח והלימון. כותשים בעזרת כף עץ כדי שהעלים יימעכו ויכתימו את הסוכר. 2. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה אגב בחישה. 3. כשהסוכר נמס לגמרי, מנמיכים להבה ומבשלים על סף רתיחה 45 דקות. 4. בודקים אם הריבה מוכנה: יוצקים כך ריבה על צלחת שטוחה שנשמרה חצי שעה במקפיא. מחכים כמה שניות ואז מעבירים אצבע במרכז השלולית שנוצרה. אם השלולית נסגרת מיד, הריבה עדיין אינה מוכנה ויש להמשיך בבישול עוד חמש דקות ואז לבדוק שוב. אם השביל שיצרה האצבע לא נסגר, הריבה מוכנה. 5. מעבירים לצנצנות שנשטפו היטב במים רותחים ובסבון (כולל המכסים). חותמים, מצננים לטמפרטורת החדר ואז שומרים במקרר.