1 כשקונים את החומוס מומלץ לקנות חומוס גדול ובהיר מאוד. הזן המומלץ הינו - זן הדס. 2. בוררים את החומוס ומשרים אותו ללילה עד 3 ימים. לאחר ההשריה מניחים את החומוס לבישול בסיר לחץ ומבשלים אותו עד ריכוך מלא (בסיר לחץ כשעה עד שעה ורבע, ואילו בסיר רגיל בין 4-3 שעות). 3. ניתן להשתמש במעבד מזון בכדי לטחון את החומוס המבושל, אם כי המהדרין לא יעזו להניח את החומוס במעבד מזון אלא ימעכו את החומוס, הטחינה, שמן הזית, התבלינים וחצי מכמות הלימון במכתש ועלי. היה והשתמשתם במעבד מזון- מעבדים את חומוס בפולסים קצרים ליצירת מרקם גס וגרגרי. לאוהבי המרקם המישחתי- נותנים לחומוס להסתובב במעבד המזון עד לאובדן הכרה. כך או כך את מי הבישול מוסיפים בהדרגה. 4. בתום הטחינה טועמים ומתקנים טעמים.