רוטב זה מתאים לטבילת ירקות טריים וליציקה על ירקות מבושלים, כמו כרישה, סלק, תפוחי אדמה וגזר. אפשר לדלל אותו במעט מים או חומץ ולהשתמש בו כרוטב לסלט.
המצרכים :
2 כפות בצל טחון או מגורר דק
5-6 כפות חזרת מגוררת (ראו הערה)
4 כפות חומץ לבן
1 וחצי כוסות יוגורט 0% שומן
3 כפות שמיר קצוץ דק
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים. שומרים במקרר. הערה: שיטה טובה לגירור חזרת: קולפים 250 גרם שורש חזרת ופורסים בניצב לסיבים. מרסקים בממחה או במעבד מזון יחד עם החומץ יש צורך ב- ¾ כוס פרוסות חזרת כדי לקבל 5- 6 כפות חזרת מגוררת.