1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 חותכים את השומר לפרוסות דקות לרוחב. מחלקים את כמות החסה לחצי ופורסים דק דק.
3 חותכים את הלחם לקוביות של 1 ס"מ על 1 ס"מ.
4 מכניסים את כל הירקות לתבנית ומערבבים עם 1 כף סוכר ו-2 כפות שמן זית.
5 מוסיפים מלח פלפל ומכסים בנייר כסף.
6 מכניסים את הלחם לתבנית נפרדת ולא מכוסה.
7 אופים את כל המרכיבים (הירקות והלחם) בתנור שחומם מראש במשך 40 דקות.
8 מצננים את המרכיבים במשך 20 דקות נוספות.
9 מכינים את הרוטב בצד על ידי ערבוב של כל המרכיבים.
10 מניחים בקערת סלט את עלי החסה השטופים, השומר, הסלק והפלפל ומערבבים עם הרוטב.
11 מפזרים מעל את הקרוטונים שאפינו ומגרדים גבינת רוקפור מעל.