סלט עלי מנגולד, בטטה ופטהנכון לרוב אתם מאדים, מקפיצים או מבשלים מנגולד? בסלט הזה אוכלים אותו חי, ואלוהים כמה שזה טעים. השילוב עם הבטטה המתוקה, הרוטב העוקצני והאגוזים הקריספיים יוצרים שילוב פגזי. ברוך הבא לחיינו סלט מושלם
צילום: חן מזרחי, חן במטבח
|
המצרכים :
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 חותכים את הבטטה לקוביות קטנות/בינוניות ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים שמן, אריסה, מלח ופלפל ומושחים על הקוביות הבטטה. אופים לחצי שעה או עד שהבטטה שחומה. 2 קוצצים את עלי המנגולד לרצועות דקות ומעבירים לקערה. 3 קולים את הפקאנים במחבת על אש בינונית עש השחמה. אחריהם קולים גם את גרעיני החמנייה. קוצצים דק את האגוזים והגרעינים. 4 מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב. 5 מרכיבים את הסלט: מערבבים את המנגולד עם הרוב, מפזרים מעל את החמוציות, האגוזים והגרעינים. מפוררים את הפטה, מגישים וזוללים. >> המתכון פורסם לראשונה באתר "חן במטבח" ואפשר גם בלי פטה | צילום: חן מזרחי, חן במטבח |