1 מרתיחים סיר גדול עם מים, ממליחים. מוסיפים את האורזו (או את הפתיתים) ומבשלים כמו פסטה למשך 10-12 דקות, עד שהפתיתים מתבשלים כמעט לחלוטין. לא כדאי לבשל את הפתיתים עד הסוף משום שהם ממשיכים להתבשל עוד קצת עם החום שצברו בבישול.
2 מסננים ומזלפים מעט שמן זית למנוע הדבקה של הפתיתים.
3 שמים את קוביות הבטטה בתבנית אפייה, מתבלים במעט מלח ופלפל, ומזלפים מעט שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה עד שהן רכות לחלוטין ושחומות.
4 שמים את שמן הזית בסיר קטן, מוסיפים את שיני השום בקליפתם כך שהם מכוסים בשמן, ומבשלים על אש נמוכה למשך כ-45 דקות עד ששיני השום מתרככות. מצננים היטב ומקלפים את הקליפות. ניתן להכין כמות גדולה יותר ולשמור בצנצנת במקרר עם השמן. השמן לבדו מצויין גם לרטבים.
5 חותכים גס את תערובת העלים ומערבבים יחד עם פתיתי האורזו, הבטטות, גרעיני הרימון, שיני השום והבצל האדום.
6 מתבלים את הסלט במרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. מעבירים לקערת הגשה ומפוררים מעל את גבינת הפטה והצנוברים.