הגדול כבר מתחיל לשאול על צמחונות. למה אמא לא אוכלת בשר? איך גדל השניצל? ממה עשוי הקבב? כשהוא היה יותר קטן עוד הצלחנו להתחמק מתשובות, אבל עכשיו כבר אין מנוס מלספר לו את האמת. יש ימים שבהם הוא אוכל עוף וחוקר על איזה חלק של התרנגולת מדובר, ויש ימים שבהם הוא מכריז ״היום אני צמחוני״. כך היה כשיצאנו לארוחת צהריים ביער לאחרונה. אז לצד הקבבים, הוא עזר לי להכין גם אופציה צמחונית, שבינינו, הייתה הרבה יותר טעימה.
המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את פרחי הכרובית כ-10 דקות, עד שהם מתרככים. 2 מוציאים מהמים, מסננים, מקררים מעט ומועכים את הכרובית לפירורים גסים בעזרת מזלג. 3 מערבבים בקערה הפירורים עם יתר החומרים ויוצרים בידיים קבבים. מקבבים את התערובת | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
4 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות, עד שמזהיב מעט. * בקרו בבלוג של שרית - Misspetel >> בפעם הקודמת עוגיות גבינת עזים מלוחות>> לכל המתכונים לשבועות |