1 להכנת הקציצות מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הביצה, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור, כפית מלח, קורט קינמון, קורט אגוז מוסקט, 2 בצלים קצוצים, חופן פטרוזיליה וכף פירורי לחם. לשים לכדי תערובת אחידה.
2 יוצרים ארבע קציצות וממלאים את תחתיות הארטישוק בקציצות.
3 טובלים כל קציצה בביצה טרופה, ולאחר מכן בפירורי לחם.
4 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות כשהבשר כלפי מטה לחצי דקה.
5 להכנת הרוטב: מחממים בסיר 5 כפות שמן ומוסיפים 3 בצלים קצוצים עד להזהבה.
6 מוסיפים לסיר את שיני השום (שלמות), הסלרי והפטריות ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
7 מוסיפים לסיר ¼1 כוסות מים, 1/2 כפית מלח גס, ½ כפית פלפל שחור, 1/2 כפית כורכום ו-1/4 לימון סחוט ומחכים לרתיחה.
8 מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות.