1 מתחילים עם הרוטב, (לא חובה): מועכים את הצ'ילי, השום והמלח במכתש ועלי, במטחנת תבלינים או במעבד מזון, עד לקבלת משחה אחידה.
2 מביאים לרתיחה את החומץ, הסוכר והמים בסיר מעל להבה בינונית. מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
3 מוסיפים לסיר את משחת הצ'ילי, מערבבים היטב, מכבים את האש ומניחים להתקרר. הרוטב ייראה דליל אך הוא יסמיך לאחר שיתקרר.
4 מוסיפים בוטנים, מערבבים ומקשטים בכמה עלי כוסברה טריים.
5 הקציצות: מניחים את גרגירי התירס במכתש ומועכים אותם קלות במשך כ-3 דקות, עד שהם נסדקים מעט. לחילופין, אפשר להכניסם לשקית ניילון ולחבוט בהם במערוך.
6 מעבירים את התירס לקערה ומערבבים היטב עם כל החומרים חוץ מהשמן.
7 מחממים בווק או במחבת שמן לטיגון עמוק מעל להבה גבוהה. מצטיידים בכף טיגון מחוררת ומכינים מגש עם נייר סופג.
8 כשהשמן חם, יוצרים קציצות בגודל חצי כף ומחליקים אותן אל השמן. מטגנים כ-2 דקות מכל צד ומוציאים לנייר סופג.
9 מגישים חם עם רוטב צ'ילי ובוטנים.
המטבח הטבעוני של תאילנד, הכריכה | צילום:
דניאל גרינפלד, יחסי ציבור
>> לרכישת הספר
>> לבלוג סאנוק