1 מערבבים את קרעי הלחם בקערה עם שמן זית ומעט מלח ופלפל. קולים בתנור או בטוסטר בחום בינוני-גבוה כ-3 דקות, עד להזהבה קלה.
2 במקביל חותכים את העגבניות לשישיות (סירות), מסדרים חצי מהן על תבנית אפייה משומנת, ממליחים מעט, מזלפים שמן זית וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-15 דקות, עד שהעגבניות מצטמקות ומשחימות מעט. מצננים את העגבניות בתבנית.
3 מרכיבים את הסלט: מערבבים בעדינות את הלחם הקלוי עם העגבניות החיות, המלפפונים, הצלפים, הזיתים, שמן הזית, החומץ, המלח והפלפל. משרים הכל יחד בקערה כ-5 דקות.
4 מערבבים פעם נוספת ומסדרים על צלחות הגשה.
5 מסדרים מעל ומסביב את העגבניות הצלויות, קרעים גסים של מוצרלה, פרוסות פלפל חריף, פרוסות בצל ועלי בזיליקום קרועים.