מכינים את הרוטב: 1 מרתיחים את המים, מוסיפים את האספרגוס והקישוא, ואחרי 5 דקות את הפטרוזיליה, הכוסברה והתרד. 2. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים שתי דקות נוספות. 3. מוסיפים 2 כפות שמן זית, טוחנים ומסננים במסננת דקה.
מכינים את הארטישוקים: 1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מחממים שתי כפות שמן זית במחבת. 3. קוצצים את הבצל הירוק והשום ומוסיפים למחבת החמה. 4. קוצצים את האספרגוס, הפטריות והקישואים (שומרים את ראשי האספרגוס לקישוט המנה בסוף). 5. לאחר הטיגון של הבצל והשום מוסיפים את יתר הירקות הקצוצים, מבשלים במשך 5 דקות על אש בינונית ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. 6. מוסיפים את תפוחי האדמה לתוך התערובת ומועכים הכל ביחד. 7. צולים את לבבות הארטישוק עם מעט שמן זית במחבת חמה. 8. ממלאים את לבבות הארטישוק בתערובת הירקות ותפוח האדמה, מפזרים פרמזן ומניחים ראש אספרגוס לקישוט. 9. אופים 8 דקות. 10. להגשה: מניחים בתחתית הצלחת את הקרם הירוק, מסדרים מעליו את לבבות הארטישוק, ומגישים.