זיתים מרוקאיים מבושלים ברוטב פיקנטילא משנה אם גדלתם על זה או לא - הסיר הצבעוני הזה יחזיר אתכם הביתה ברגע שתפתחו אותו. אין צורך להרתיח את הזיתים פעמיים וגם לא שלוש, בטח שלא לגלען. עכשיו רק נשאר להחליט: לבגיש כתוספת לאורז/פתיתים או כסלט
יעל קצב
| אוכל טוב, mako
| פורסם 14/06/22 09:00
![]()
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מטגנים בסיר יחסית שטוח פלפל אדום ופלפל חריף עם מעט שמן (2 כפות) 2 רק אחרי שהפלפלים נחרכו מעט מוסיפים את השום (אל תתפתו להוסיף את השום מהר מדי, הוא עלול להישרף ואנחנו רוצים שהפלפלים ייחרכו). 3 מוסיפים את הפלפל המיובש, מסננים את הזיתים מהנוזלים בקופסת השימורים ומוסיפים לסיר (אל תזרקו את הקופסה עדיין, תכף נשתמש בה שוב). ![]() 4 מוסיפים לסיר מים עד לגובה הזיתים: השתמשו בפחית השימורים הריקה כדי למלא מים - 2 פחיות זה בדיוק מה שצריך. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. 5 כשהמים בסיר מבעבעים מתבלים: פפריקה, פלפל שחור, כמון, מלח ורסק עגבניות. ממשיכים לתת לזיתים להתבשל ללא מכסה במשך 15 דקות נוספות. ![]() ![]() 6 לאחר כרבע שעה של בישול מוסיפים את הכוסברה וממשיכים לבשל לעוד 10 דקות עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם. *מומלץ להגיש על אורז לבן או בתוך לחמנייה (זה עובד פגז סמכו עלינו). יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. ![]() |