1 חותכים את הכרוב לרצועות דקות או מעבירים במעבד מזון. אני, אישית, מעדיפה חיתוך ידני, כי אחרת מתקבלות רצועות דקיקות ולא פריכות.
2 מגרדים את הגזר בפומפייה. העדפה שלי: על הצד הגס. מי שאוהב סלט עדין בהחלט יכול לגרד על החלק הדק.
3 מייבשים את הנבטים טוב טוב ושוברים עם הידיים לחצי.
4 מערבבים את הירקות ושמים בקופסת פלסטיק עם מכסה (חשוב לוודא שהירקות יבשים, אחרת הם הופכים לעצובים בתוך חצי שעה).
5 מפזרים את גרעיני הדלעת והחמנייה על תבנית ושמים בתנור/טוסטר על 160 מעלות לחמש דקות.
6 אני באופן אישי אוהבת לערבב בשלב הזה את הכל בידיים ולהוסיף את מרכיבי הרוטב בשלבים. אז לחובבי המגע אני מציעה להוסיף כל מרכיב בנפרד ולערבב טוב לפני הוספת המרכיב הבא. לחובבי הרטבים המוגדרים: מערבבים בצנצנת את המרכיבים, ומנערים עד שהצבע הופך אחיד.
7 כעשר דקות לפני ההגשה שופכים את הרוטב על החגיגה. כך הוא ייספג בירקות אבל לא ירטיב את הסלט יותר מדי.
8 ועוד טיפ קישוטי קטן: שומשום שחור בכמות קטנה יקשט את הסלט בנקודות שחורות וחמודות.
• אפשר להכין מראש את הירקות והרוטב, ולשמור בנפרד במקרר.