מדריך להכנת חצילים מטוגנים מושלמיםהמתכון שעובר דורות במשפחה של יעל קצב לחצילים מטוגנים מושלמים: בחירת החצילים האידיאליים, ההמלחה והסינון, הסחיטה והטיגון - כל השלבים בדרך לחציל המטוגן המושלם. קצת סבלנות ותשומת לב, ואתם שם |
החצילים: תנסו לבחור חצילים כמה שיותר קלים, יש בהם פחות גרעינים.
מלח: ממליחים את פרוסות החציל על מנת להגיר מהחצילים נוזלים - ככה השמן פחות ייספג בהם.
שטיפה, סחיטה וייבוש: אחרי שישבו במסננת והגירו נוזלים, שוטפים כדי להפטר משאריות מלח, סוחטים ומייבשים היטב וכדי שלא יהיה מפגש בין מים לשמן בעת הטיגון.
שמן עמוק: טיגון בשמן עמוק סופג פחות שמן מטיגון בשכבת שמן רדודה. המצרכים :
אופן ההכנה:![]() 1 מקלפים את החצילים וחותכים אותם לאורכם לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר. 2 מניחים את הפרוסות על מסננת ובין שכבה לשכבה מפזרים על פרוסות החצילים מלח בנדיבות (מניחים מתחת למסננת צלחת עמוקה או קערה לקליטת הנוזלים). מניחים לחצילים להגיר נוזלים לפחות 3-4 שעות, כשאפשר גם להשאיר ללילה. 3 מחממים בסיר או מחבת עמוקה שמן לטיגון עמוק. 3 שוטפים את פרוסות החצילים במים וסוחטים בעדינות מתחת לזרם המים. מעבירים למגבת יבשה או לנייר סופג ומייבשים את הפרוסות. ![]() 4 מכניסים את הפרוסות בנגלות למחבת עם השמן הרותח ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים. 5 מוציאים לצלחת מרופדת בנייר מגבת, ובין שכבות החצילים מרפדים בעוד נייר מגבת לספיגת עודפי שמן. ![]() ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים בתיאבון!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|