1 מנקים את החסה: נפטרים מהעלים החיצוניים, הכהים, הקרועים, הנבולים והמרים. ממלאים קערה גדולה או כיור במים קרים מאד.
2 מכניסים את העלים המופרדים ומשכשכים אותם היטב במים. מניחים לעלים לחצי דקה, על מנת לשקע את החול לקרקעית.
3 בזהירות ומבלי ליצור סערה במים, מוציאים את העלים למסננת. חוזרים על הפעולה פעם נוספת ועם צריך גם פעם שלישית, עד שאין סימני חול בקערה. משאירים להתיבש במסננת במקרר! לחילופין ניתן להכניס למייבש חסה מסתובב ולאחר מכן למקרר.
4 מכינים את הקרוטנים: מחממים את התנור לחום בינוני כ-160 מעלות. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקרוטונים.
5 מפזרים את הקוביות על מגש אפיה או תבנית שטוחה ואופים במרכז התנור עד שזהוב ופריך (כעשר דקות). לחילופין: אפשר לחמם 1/4 כוס שמן זית במחבת ולטגן את הקוביות בחום בינוני; כשחום, מערבבים עם השום הכתוש.
6 לרוטב: מבשלים את הביצה במים ומודדים 45 שניות מהרתיחה; מוציאים ומניחים בצד.
7 מרוקנים את הביצה לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים פרט לשמנים. בעזרת מקצף ידני או מיקסר, טורפים כדקה. ומפעילים במהירות גבוהה. מטפטפים את השמן בזהירות ובהדרגה, טיפה אחר טיפה, תוך כדי פעולת המיקסר.
8 על הרוטב להסמיך בדומה למיונז. ניתן לשמור בקירור עד שלשה ימים.
9 מרכיבים את המנה: קורעים, מבלי למעוך, את עלי החסה ונפטרים מחלקים 'עציים' כמו הליבה. מטפטפים רוטב מעל לחסות ו'מקפלים' בעזרת הידיים. מוסיפים את הקרוטונים מעל. בעזרת קולפן ירקות מגלפים שבבים ארוכים מהפרמזן ישירות על הסלט.