1 קולפים את תפוח האדמה וקוצצים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ. 2. ממלאים מים עד חצי הגובה בסיר בינוני, מוסיפים את קוביות התפודים וקורט מלח, ומבשלים במשך 15 דקות, עד שמזלג מפלח אותם בקלות. 3. בינתיים מנקבים את הביצים בעזרת מחורר ביצים (או סכין חדה מאוד) ומניחים בזהירות בסיר קטן. ממלאים מים ומבשלים עשר דקות. 4. תוך כדי הבישול שוטפים את החסה והעגבנייה. מסדרים את החסה בהיקף הקערה, את העגבנייה חותכים לקוביות, את החמוצים פורסים וחוצים ואת הטונה מסדרים ליד החמוצים. 5. בסוף הבישול מסננים את תפוחי האדמה בכיור ומוסיפים לקערה. 6. מציבים את סיר הביצים מתחת לזרם מים קרים לכמה שניות, קולפים את הביצים, קוצצים ועורמים ליד תפוחי האדמה. בוזקים קורט מלח. 7. מזלפים מעט רוטב אלף האיים ומגישים.