המצרכים :
אופן ההכנה:1 קולים את כל הפלפלים למטבוחה על להבה גלויה עד שקליפתם נראית שרופה מכל הכיוונים. מסירים מהאש, מעבירים לשקית ניילון וקושרים. ממתינים עד שהם מתקררים מעט.
2 מקלפים את הפלפלים, נפטרים מהגרעינים וחותכים גס (אפשר גם לקלות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-20-30 דקות). שימו לב לשטוף היטב את הידיים לאחר קילוף הפלפל החריף.
3 מחממים סיר רחב ושטוח מעל להבה גבוהה. מוסיפים את העגבניות (ללא שמן) ומבשלים אגב ערבוב כ-10 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומגירות נוזלים. 4 מוסיפים את שמן הזית, השום והפלפלים הקלויים. מבשלים את המטבוחה על להבה נמוכה במשך 30-40 דקות. מערבבים מדי פעם עד שכמעט וכל הנוזלים מתאדים ומתקבל מעין ממרח. מתבלים במלח לפי הטעם. מניחים למטבוחה להצטנן מעט בטרם האכילה. *לקילוף העגבניות, חורצים צורת X בתחתית כל עגבנייה ומניחים בסיר עם מים רותחים. מבשלים 30 שניות ואז מוציאים למי קרח. אחרי תהליך זה מסירים את הקליפות בקלות. >> לכל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב">> חם מהתנור: לחם עגבניות מיובשות |