המצרכים (6 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 כרוב: מוסיפים לכרוב מלח גס ומעסים היטב עם הידיים. זה הופך את הכרוב לטעים יותר. משאירים בצד. 2 אדממה: מרתיחים ליטר מים עם מעט מלח גס. כשהמים רותחים מוסיפים את פולי האדממה ומביאים לרתיחה שוב. מסירים מהאש, מסננים ומשאירים בצד להתקרר. אפשר גם לבשל את הפולים במיקרוגל: מעבירים את הפולים לקערה ומוסיפים 2-3 כפות מים. מפעילים את המיקרוגל בעוצה מקסימלית למשך 5-7 דקות, מסננים מעודפי מים ומשאירים בצד. 3 אטריות אורז: ממלאים קערה גדולה עם מים חמימים (אני משתמשת בחצי מים רותחים וחצי קרים), מוסיפים את האטריות ומשאירים עד להתרככות. ככל שהמים יהיו חמים יותר כך האטריות יתרככו מהר יותר, אבל לא כדאי להשתמש במים רותחים כי אז הן יתבשלו יותר מדי. כשהאטריות מוכנות מסננים ושוטפים במים קרים. כדאי להפעיל לחץ על האטריות במסננת כדי שלא יישארו מים. 4 הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים. 5 הגשה: מסדרים את הירקות בקערה גדולה ושופכים את הרוטב מעל. מקשטים עם כוסברה וקשיו. ** אפשר להחליף את האדממה באפונה. מתכונים וסרטונים נוספים תמצאו בבלוג של רויטל פדרבוש, עיתונאית ומחברת ספרי בישול, בבלוג מטבח לייט – מתכונים בריאים, פשוטים וטעימים בתיאבון! |