1 חורצים את הפפאיה לאורך בסכין. בעזרת קלפן חותכים לרצועות דקות.
2 במכתש ועלי כותשים את שיני השום עד לקבלת מרקם משחתי.
3 מוסיפים את הלוביה וכותשים קלות.
4 מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות (כתישת הפפאיה עוזרת לרצועות לספוג את מגוון הטעמים). מוסיפים את עגבניות השרי וכותשים שתי דקות נוספות. מפזרים את הבוטנים, את רוטב מי הדגים, את הסוכר ואת מיץ הלימון וממשיכים לכתוש כדקה נוספת. טועמים ומשלימים תיבול.
5 מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.