המצרכים (8 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומתיזים ספריי שמן. מסדרים את פרוסות החצילים ומתיזים שמן גם מלמעלה. צולים את החצילים 40-60 דקות, עד שהם זהובים ויפים (אין צורך להפוך). 3 בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים את השום כמה שניות, שלא יישרף. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. 4 מוסיפים את מחית העגבניות, מערבבים ומבשלים 5 דקות. מתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר, אם רוצים. 5 מוציאים את הרוטב מהסיר ומסדרים שכבות שכבות של רוטב וחצילים: מתחילים עם שכבת רוטב, עליה מסדרים שכבה של חצילים, עוד שכבת רוטב וחוזר חלילה. מסיימים עם רוטב (לנו הספיקה הכמות ל-5 שכבות של רוטב ו-3 של חצילים). 6 מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-20 דקות. 7 מגישים בכל ארוחה מעכשיו ועד שנגמר. ![]() ** אפשר לערבב את החצילים ברוטב במקום לטרוח על סידור השכבות, אבל אז הכל מתקבל יותר מעוך. ** במקום מחית העגבניות אפשר להשתמש בשימורי עגבניות מרוסקות או קצוצות.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|