1 מנקבים את תפוחי האדמה במזלג ואופים בתנור חם (200 מעלות) כשעה. מניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.
2 חותכים תפוח אדמה לאורך, ל־4 חלקים צרים וארוכים. מוציאים בכף בזהירות את רוב התוך הרך, אך לא את כולו (ושומרים לשימוש אחר, פירה, למשל).
3 את הקליפות שמתקבלות מברישים בחמאה או בשמן הזית. שמים בתבנית גדולה ומשומנת בשכבה אחת ואופים בתנור חם מאוד 15 דקות.
4 קולים מתחת לגריל או מתחת למקור החום העליון בתנור 15 דקות נוספות.
5 מגישים עם קערית יוגורט או שמנת. אפשר להוסיף ליוגורט בצל ירוק, תבלינים ועשבי תיבול.
>> כל המתכונים לראש השנה