1 שמים את השמן בסיר בגודל בינוני.
2 מפרידים בין עלי המנגולד לגבעולים. את הגבעולים חותכים לקוביות קטנות ושמים בסיר עם השמן (אם בצרור יש גבעולים עבים במיוחד, לא צריך להשתמש בכולם).
3 מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים אגב ערבוב מדי פעם בערך 6 דקות, עד שהגבעולים נראים שקופים והתרככו מעט. בזמן הזה קוצצים דק את עלי המנגולד.
4 מוסיפים את עלי המנגולד לסיר, בוחשים היטב ומבשלים כדקה עד שהנפח שלהם יורד לרבע מנפחם המקורי. בשלב זה מסתכלים בתחתית הסיר: אם נקוו בה נוזלים לא מוסיפים את המים, ואם היא נראית יבשה מוסיפים את המים.
5 מוסיפים את הבורגול לסיר, בוחשים היטב, מכסים ומכבים את הלהבה. משהים 5-6 דקות, בסופן הבורגול יהיה מבושל לחלוטין וצבעם של עלי המנגולד יהיה ירוק כהה.
6 סוחטים פנימה את הלימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אם רוצים, מוסיפים עוד שמן זית.