המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-200 מעלות. מסדרים את הפלפלים בשלמותם על נייר אפייה ואופים 35 דקות, עד שהם משחימים. 2 בזמן שהפלפלים בתנור מכסים את הבורגול בהרבה מים ומניחים ל-20 דקות. לאחר מכן מסננים ומעבירים לקערה. 3 כשהפלפלים שחומים היטב מעבירים אותם לקערה, מכסים (או מכניסים לשקית) ומניחים ל-10 דקות. 4 מוציאים את הפלפלים, מקלפים אותם ומפרידים מהגרעינים. מערבבים את בשר הפלפלים בקערה עם מעט שמן זית ועם הנוזלים שהם הגירו. 5 מוסיפים לקערת הבורגול את עשבי התיבול, קרעים של פלפלים קלויים, פלפל ירוק חריף, מיץ לימון, שמן זית ומלח ופלפל. טועמים ומשפרים טעמים. 6 מעבירים לכלי הגשה, מפזרים שקדים קלויים ומניחים גוש יפה של גבינת פטה. >> בשבוע שעבר זללנו פה מנת בריאות של גריסים ופטריות>> וריירנו על החצילים המטוגנים של הקוסם |