סלט בורגול עם פלפלים קלוייםסלט צבעוני, קליל וטעים עם פטה, שקדים קלויים ואפילו קרעי בזיליקום, אבל השוס האמיתי פה הוא בכלל השילוב של הבורגול והפלפל הקלוי. הם כל כך טובים ביחד - שהחלטנו לאמץ קבוע. תחילתה של ידידות מופלאה
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-200 מעלות. מסדרים את הפלפלים בשלמותם על נייר אפייה ואופים 35 דקות, עד שהם משחימים. 2 בזמן שהפלפלים בתנור מכסים את הבורגול בהרבה מים ומניחים ל-20 דקות. לאחר מכן מסננים ומעבירים לקערה. 3 כשהפלפלים שחומים היטב מעבירים אותם לקערה, מכסים (או מכניסים לשקית) ומניחים ל-10 דקות. 4 מוציאים את הפלפלים, מקלפים אותם ומפרידים מהגרעינים. מערבבים את בשר הפלפלים בקערה עם מעט שמן זית ועם הנוזלים שהם הגירו. 5 מוסיפים לקערת הבורגול את עשבי התיבול, קרעים של פלפלים קלויים, פלפל ירוק חריף, מיץ לימון, שמן זית ומלח ופלפל. טועמים ומשפרים טעמים. 6 מעבירים לכלי הגשה, מפזרים שקדים קלויים ומניחים גוש יפה של גבינת פטה. >> בשבוע שעבר זללנו פה מנת בריאות של גריסים ופטריות>> וריירנו על החצילים המטוגנים של הקוסם |