1 מכניסים את תפו"א לסיר מים מעל המנגל לכ - 45 דקות עד התרככות. 2. מניחים את הסלק שלם עם הקליפה על ריבוע נייר כסף, מוסיפים מלח גס בנדיבות ושמן זית, עוטפים ומניחים בנקודה החמה ביותר במנגל לשעה ורבע, 3. פורסים את הבצל לפרוסות עבות , וצולים על הגריל לכ- 5 דקות . 4. צולים את יתרת הירקות, גמבה עד להשחמה ותירס לכמה דקות. 5. בקערה קטנה, מערבבים 6 פרוסות צ'ילי, 2 כפות שמן זית, גרדת לימון מחצי לימון, מלח ופלפל. עוטפים את הטונה בתערובת ומניחים בצד בזמן שנכין את הרוטב בזמן הזה א) הטונה תספוג טעמים ב) תתחיל את תהליך הבישול. 6. לרוטב, קוצצים את הצלפים והאנשובי, מניחים בקערה את כל המרכיבים חוץ משמן הזית והקנולה. מתחילים לערבב ולאט לאט מזליפים את השמנים. לאחר 4 דקות של עבודה קשה נקבל איולי שזה מיונז מטובל מדהים. 7. לוקחים את הטונה וצורבים מכל צד לחצי דקה סה"כ 2 דקות בישול , טונה טרייה צריכה להיות אדומה מבפנים ולא, טעמה הופך לטונה מקופסא. מסיימים ומניחים בצד להתקרר. 8. חותכים את התפ"א לסירות, מקלפים את הסלק ופורסים לריבועים בנוניים מוסיפים את כל שאר הירקות לקערה + עשבי התיבול הכוללים פוטרוזיליה וכוסברא , החסה, 5 כפות מהרוטב ומערבבים. 9. מניחים מעל את הטונה לאחר שפורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.