תפוחי אדמה בהפוך על הפוךאת תפוחי האדמה האלה צולים בטכניקה הפוכה: קודם נותנים להם מכת חום, כדי שיתרככו ויזהיבו, ורק לקראת הסוף מוסיפים תערובת של עשבי תיבול ושום, כדי שלא תספיק להישרף. התוצאה: תפוחי אדמה אקסטרה פריכים וזהובים
רון יוחננוב
| מבשלים ואופים ביחד, הוצאה עצמית
| פורסם 05/06/23 06:59
צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים ביחד, הוצאה עצמית
|
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-220 מעלות בתוכנית טורבו או חום עליון-תחתון. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, משמנים אותו קלות ומפזרים עליו מעט מלח גס ופלפל שחור. 2 חוצים את תפוחי האדמה ומניחים אותם בתבנית כשהחלק החתוך פונה מטה. 3 צולים כשעה (תלוי בגודל תפוחי האדמה), עד שתפוחי האדמה מזהיבים יפה. 4 בינתיים, מערבבים בקערית את שמן הזית, שיני השום, עשבי התיבול, המלח והפלפל. 5 מוציאים לרגע את התבנית מהתנור, יוצקים על תפוחי האדמה את תערובת שמן הזית והשום, מערבבים בעדינות ומשטחים בתבנית (הם כבר לא עם הצד החתוך למטה וזה בסדר). מחזירים לתנור וצולים עוד כ-10 דקות, עד שתפוחי האדמה משחימים. מגישים חם. הערות: ** לגרסה חלבית אפשר להחליף את שמן הזית ב־40 גרם חמאה. המתכון מתוך "מבשלים ואופים יחד" של רון יוחננוב, הוצאה עצמית. לרכישה ב-99 שקלים במקום 139 |