1 מבשלים את הקינואה והעדשים בנפרד, בשני סירים.
2 מערבבים יחד את הקינואה והעדשים המוכנות, מוסיפים כוסברה, פטרוזיליה ועגבנייה – כולם קצוצים.
3 מוסיפים צימוקים ומשמשים קצוצים.
4 מקפיצים במחבת עם קצת שמן פטריות, בצל וטופו.
5 מסדרים את הסלט בצלחת או קערה רחבה ומוסיפים לו שבלולי פלפל קלוי ואת תערובת הטופו המוקפץ.
6 במחבת מטגנים פלפל חריף יחד עם שום, שמן זית ולימון. יוצקים את תכולת המחבת מעל הסלט, מוסיפים גם קשיו ותמרים – ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.