1 מקלפים את תפוחי האדמה, מסירים "עיניים" וחותכים לחצאים או רבעים, בהתאם לגודל תפוחי האדמה. חשוב שכל החתיכות יהיו בגודל פחות או יותר אחיד.
2 מניחים את תפוחי האדמה בסיר. מכסים במים, מערבבים מעט ושופכים את המים. מכסים שוב במים נקיים, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה על גבי להבה שמתאימה לגודל הסיר (בינונית או גדולה).
3 כשהמים רותחים, מנמיכים מעט את האש כך שהמים ימשיכו לרתוח אבל בעדינות. אחרי כ-25 דקות בודקים בפעם הראשונה: נועצים מזלג, ואם הוא ננעץ בקלות אתם בדרך הנכונה. אם לא, ממשיכים ובודקים שוב אחרי 10 דקות.
4 ממשיכים לבשל (אם חסרים מים, מוסיפים מים רותחים) עד שתפוח האדמה נמעך בקלות תחת לחיצה קלה של מזלג (כ-10 דקות נוספות).
5 מכבים את האש. שומרים חצי כוס ממי הבישול ואת השאר שופכים. מתחילים למעוך את תפוחי האדמה בסיר החם כך שעודפי נוזלים ימשיכו להתאדות. מועכים היטב את כל הגושים.
6 אם רואים שהפירה יבש מדי, מוסיפים מעט מאוד ממי הבישול ששמרתם בצד. מועכים עד ש"נחשי" הפירה שיוצאים מן הממחה חלקים לגמרי. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מועכים עוד קצת לערבוב המלח ומפסיקים למעוך כדי לא לקבל פירה דביק.
• זמני הבישול של תפוחי האדמה יכולים לנוע בין 25 דקות לשעה. בישול יתר בפירה לא ממש יזיק, אבל בישול לא מספיק יקשה עליכם לקבל פירה חלק ונטול גושים.
למיטיבי לכת:
• תוספות מעשירות לפירה חלבי וקרמי: חלב/שמנת מתוקה/חמאה. מוסיפים לקראת סוף המעיכה, בכמות קטנה כדי לא לקבל פירה דליל ומימי. אפשר לשלב חלב וחמאה או שמנת וחמאה.
• בצל מטוגן על ערימת הפירה יהפוך אותה למאושרת מאוד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!