1 מתבלים את נתחי הטונה במלח ובפלפל. מחממים היטב מחבת טפלון ומשמנים מעט את המחבת ואת נתחי הדג. צורבים את הנתחים קלות, כחצי דקה מכל צד. מוציאים ומניחים בצד (או שומרים במקרר עד ההגשה). 2. הכנת רוטב וינגרט דבש ושמן שומשום: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון או טורפים במטרפה עד שנוצר רוטב חלק. טועמים ומתבלים. (אפשר לשמור המקרר עד 4 ימים.) 3. ההגשה: פורסים את נתחי הדג בסכין חדה מאוד לפרוסות דקות מאוד (1/4 ס"מ). מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה יחד עם 2-4 כפות מהרוטב, מניחים מנה מהסלט במרכז כל צלחת הגשה. מסדרים את פרוסות הטונה סביב הסלט, מזליפים עליהן עוד מהרוטב ומגישים.