1 מרתיחים סיר גדול עם מי מלח. מכינים מסננת ומי קרח. 2. קולפים את הגזר ופורסים, קולפים מעט את גבעולי הברוקולי, מרחיקים את הפרוסה התחתונה ופורסים דק. את התפרחות מפרידים לפרחים קטנים. 3. פורסים את הבצלים. 4. במים הרותחים מבשלים את הברוקולי דקה, באמצע מוסיפים את הבצל והגזר. מסננים ומטילים למי קרח. מסננים שוב. 5. להכנת הרוטב מערבבים במעבד מזון או עם מטרפה את החרדל ורכז התפוזים. 6. מוסיפים גרידה מהתפוזים. 7. סוחטים את מיץ התפוזים ומוסיפים אותו ואת השמן בהדרגה, תוך טריפה. 8. מפוררים את הפטה ומערבבים בעדינות עם הירקות. יוצקים את הרוטב, ומערבבים שוב. 9. מעבירים לכלי הגשה. קולים מעט את הצנוברים במחבת יבשה ומפזרים מעל.