1 מבשלים את הפול במים רותחים רבע שעה בלבד. מסננים וקולפים בזהירות את הקליפה הדקה השקופה (הדרך הפשוטה לעשות זאת היא לצבוט קלות את גרגרי פול עם הציפורן, ואז ללחוץ אותם מבלי למעוך. יוצא גרגר ירוק בהיר בטעם חמאה). את השלב הזה אפשר לעשות יום קודם.
2 מסדרים על צלחת הגשה עגולה מצע של עלי רוקט וזולפים שמן זית, מעט מיץ לימון, מלח ים ופלפל שחור כך שהעלים יקבלו טעם אחיד.
3 קולפים את האבוקדו, חוצים וחותכים לפרוסות דקות, צרות וארוכות, כמו הצורה הטבעית של הפרי. מסדרים את האבוקדו מסביב לעלי הרוקט כמו קרני שמש. מפזרים מעט מלח ופלפל מעל כל פלח אבוקדו וזולפים מעט שמן זית ולימון.
4 מחממים את גרגרי הפול במיקרוגל כ-40 שניות (או דקה בקערת מים רותחים). מסננים ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון טרי ומלח ים אטלנטי. הטעם צריך להיות עז.
5 חותכים את העגבניות המנומרות לרבעים ומפזרים על הרוקט ובין פלחי האבוקדו. מפזרים על העגבניות את הפול ואת הצנוברים (והתאנים, אם אתם רוצים), ומגישים.
* המתכון באדיבות יהלומה לוי מהביסטרון, זבולון 5, שוק לוינסקי, תל אביב, 077-5565887
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!