1 חורצים את העגבניות ומכניסים למים רותחים למשך 5 שניות, מעבירים למים קרים וקולפים את העגבנייה.
2 חותכים את העגבנייה ל-4 יחידות שוות, מוציאים את החלק הפנימי, ומניחים בצד.
3 קולים חציל בינוני על אש גלויה, קולפים וקוצצים, ומוסיפים את עשבי התיבול: פטרוזיליה, ריחן, טופו, שום, מלח ופלפל ומעט שמן זית. מניחים בצד.
4 קורצים עיגול מבצק העלים ומניחים בצד.
הרכבת הטארט:
5 מחממים תנור ל-175 מעלות.
6 לוקחים תבנית אלומיניום בקוטר 6 ס"מ / גובה 5 ס"מ ומסדרים את פילה העגבנייה שהכנו מראש ( בצורה של "ספיראלה" מסביב לתבנית ).
7 ממלאים את העגבנייה במלית החציל עד לגובה התבנית וסוגרים עם דסקית בצק עלים.
8 אופים למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות או עד שהבצק מזהיב.
8 הופכים על צלחת הגשה, ומגישים עם רוטב פסטו.