המצרכים (4 מנות):
לקישוט:
אופן ההכנה:1 משרים את השעועית במים למשך לילה שלם או מינימום 6 שעות. מחליפים את המים ומבשלים אותה כשעה וחצי עד שעתיים, עד לריכוך. 2 מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הפלפל, הכרישה, הגזר, הסלרי והמלח. מאדים 7-10 דקות תוך ערבוב, עד שהירקות רכים והבצל שקוף. 3 מוסיפים את השום, אבקת הצ'ילי, הכמון, הפפריקה והאורגנו. מאדים דקה נוספת תוך כדי ערבוב (בשלב זה התבלינים אמורים כבר להפיץ ארומה נעימה). >> בפעם שעברה הכנו פלאפל עדשים ומנגולד 4 מוסיפים את העגבניות, השעועית האדומה, המים ועלי הדפנה ומערבבים. 5 מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה (חשוב לערבב את התבשיל מדי פעם כדי שלא יידבק לתחתית הסיר). 6 מורידים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מגישים בקעריות עמוקות עם כוסברה קצוצה מעל. * ניתן לשמור את הצ'ילי במקרר עד 4 ימים. |