לביבות בטטה וגזר אפויות! בלי טיפת גלוטן, מלאות בטעם משגע ומתפקדות גם כארוחת ערב לצד סלט וגם לאירוח בחג. תחשבו על זה רגע, מדובר בארוחה שכמעט כל כולה ירקות. זה מדהים.
השתמשתי כאן בקמח ללא גלוטן שכבר הכנתי איתו בעבר לחמניות והוא סופג כאן את כל הנוזלים של הירקות כי אני אוהבת שהם נשארים בלביבה ולא זורקים אותם (יש בהם מלא ערכים תזונתיים טובים).
המצרכים :
2 גזרים קלופים ומגורדים דק
בטטה גדולה, מגורדת דק
כף שמן זית
ביצה
2 כפות קמח ללא גלוטן
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה גזרים, בטטה, שמן זית, ביצה וקמח ללא גלוטן.
2 מתבלים במלח ופלפל ויוצרים לביבות.
3 מסדרים על תבנית עם נייר אפייה משומן ואופים במשך עשרים דקות בערך ב-180 מעלות. מומלץ להפוך בזמן האפייה.