1 חוצים את החצילים לאורכם. בחלק הפנימי יוצרים חתכים של שתי וערב. ממליחים ומפלפלים. 2. מחממים את השמן במחבת רחבה. כשהשמן חם מאוד מטגנים את החצילים, עם התימין והרוזמרין, כשהצד הפנימי כלפי מטה, עד שהחצילים שחומים. מוציאים, סופגים בנייר מטבח בכדי להיפטר מעודפי השמן ומקררים מעט. 3. כשהחצילים התקררו מעט, מרוקנים את פנים החציל עם כף, משאירים בחצאי החציל שכבה של כסנטימטר מליבת החציל, נזהרים שלא לפצוע את קליפת החציל- סירות החציל- שכן אותן אנו נמלא. 4. את בשר החציל קוצצים מעט ומניחים בקערה עמוקה. מוסיפים לקערה את יתר חומרי המילוי (הגבינות, הזיתים, הביצים, שמן הזית, הצנוברים, אגוז המוסקט המלח והפלפל) ומערבבים היטב. 5. ממלאים את סירות החציל בתערובת המילוי ומניחים אותן בתבנית צלייה מעל נייר אפייה. מפזרים מעל החצילים מעט גבינת פרמזן. 6. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים עשרים דקות. 7. מכינים את הרוטב: טוחנים את כל חומרי הרוטב מלבד העירית במעבד מזון. 8. מוזגים את הרוטב לשש צלחות מניחים על כל צלחת שני חצאי חצילים, מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים.