1 קולים את החצילים על להבה פתוחה עד שהם משחירים מסביב סביב. מצננים קצת וקולפים. 2. מניחים כל חציל על משטח העבודה, חותכים לאורכו 3-4 חתכים, אבל משאירים אותו מחובר בצד העוקץ. פורשים כל חציל בצורת מניפה על צלחת. 3. מביאים את כל מרכיבי הרוטב לרתיחה עדינה, תוך בחישה. מסירים מהאש, מצננים ויוצקים על החצילים. 4. ההגשה: מכינים סלט מהבצל הירוק, הכוסברה, הרוקט והפלפל החריף, ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח גס. מניחים את הסלט על החצילים, זורים שומשום קלוי ומגישים.