1 מכינים את מחית הקארי: כותשים את הפלפלים במכתש ועלי עשויים אבן. מוסיפים בכל פעם חומר גלם אחד, כותשים אותו וממשיכים לבא בתור ברשימה. כותשים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים מעט שמן, מערבבים ומאחסנים את מחית הקארי במקרר (ניתן להיעזר במעבד מזון או במטחנת בשר להקלה על תהליך הכתישה).
2. מחממים סיר גבוה וצר. מוסיפים כרבע כוס חלב קוקוס ואת סוכר הדקלים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר.
3. מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים היטב תוך כדי רתיחת נוזלי הקוקוס. ממשיכים עד שנוזלי הקוקוס מתאדים ונספגים במחית הקארי – פעולה זו תסייע לטעמי מחית הקארי לזרוח. סימן מובהק לביצוע נכון של התהליך הוא היווצרות בועות שמן שצפות מעל פני התבשיל שמקורם בנוזלי הקוקוס.
4. מוסיפים את יתר נוזלי הקוקוס והמים ומביאים שוב לרתיחה. כשהנוזלים רותחים מוסיפים את חזה העוף הפרוס יחד עם שעועית ירוקה, חצילים, בצלי שאלוט, מלח ופטריות יער. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים עד שנתחי העוף מבושלים היטב.
5. מעבירים לקערת הגשה ומעטרים בעלי כפיר ליים פרוסים, עלי בזיל תאי וצ'ילי אדום פרוס ומגישים לצד מנת אורז מאודה.
הליכה בבנגקוק, מנפלאות המטבח התאילנדי | צילום:
יעל יצחקי, יחסי ציבור
מתוך "הליכה בבנגקוק" של מידד סטבינסקי