המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום גבוה – מוד גריל (240 צ.). מסדרים בצפיפות את התאנים על גבי תבנית פיירקס. 2 מחממים במחבת קטנה את הדבש, שמן זית, וסויה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד. 3 יוצקים את הרוטב מעל התאנים ומכניסים לתנור ל- 5 דקות, או עד שהן מתחילות להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר. 4 מערבבים בכלי שמן זית עם מעט מלח ופלפל, מוסיפים חומץ בלסמי, שום ושתי כפות מהרוטב בתחתית התאנים ומערבבים היטב. 5 יוצקים את הרוטב מעל לתרד והעלים הירוקים ומערבבים. מוסיפים את התאנים כולל כף נוספת מהרוטב שלהן ומערבבים. מגישים מיד. 6 אפשר להכין כשעה מראש ולאחסן במקרר עד להגשה. >> לעוד מנות ראשונות מומלצות לארוחת החג. |