המצרכים :לסלט:
לטחינה יוגורט:
אופן ההכנה:1 מרתיחים הרבה מים בסיר, מוסיפים מלח ועדשים ומבשלים כ-20 דקות עד שהעדשים רכות אבל עדיין נגיסות. 2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים את קוביות החציל על נייר אפייה, מברישים ב-3 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. 3 אופים כ-25 דקות או עד שהחציל מתרכך ומשחים. מניחים בצד. 4 מערבבים את העדשים עם קוביות החציל ושאר המרכיבים. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. 5 מכינים טחינה יוגורט: מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ מחצי לימון. מוסיפים את היוגורט והמלח. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול אם יש צורך. אוכלים את הסלט עם הטחינה-יוגורט בצד או מעל. >> הנה מתכון למרק חומוס וירקות עם קרוטנים ביתיים שיציל אתכם מהקור |