1 חותכים את החצילים לקוביות עם קליפתם ואת הזוקיני לטבעות בקליפתם.
2 חותכים לטבעות את גבעולי הכרשה רק בחלקם הלבן.
3 מסדרים את החצילים, הזוקיני והכרישה בתבנית, מזליפים מעל שמן זית בנדיבות, מערבבים ומכניסים לתנור שחומם ל- 200 מעלות עד שהירקות מתרככים.
4 מעבירים את הירקות שקלינו לסיר רחב או מחבת שניתן להכניסם לתנור.
5 באותה תבנית שקלינו את הירקות מסדרים את הפלפלים האדומים והירוקים שחתכנו לקוביות גסות ואת הפלפלים החריפים שחתכנו לטבעות ללא הגרעינים.
6 מכניסים שוב את תבנית הפלפלים לתנור עד השחמה קלה ומוציאים.
7 מפזרים מעל הירקות שהנחנו קודם בסיר עלי בזיליקום קצוצים, את שיני השום שקצצנו דק ואת הפלפלים שקלינו בתנור.
8 מכינים רוטב מהעגבניות שגירדנו מתבלים בכף סוכר, מלח, פלפל שחור, אורגנו וכף רסק עגבניות.
9 יוצקים את הרוטב מעל הירקות ומכניסים לשעה לתנור שחומם ל-200 מעלות עם מכסה ועוד כ-20 דקות ללא מכסה בחום של 175 מעלות.