1 משרים את תפוחי האדמה בקערה עם מים רותחים וכף מלח למשך חצי שעה.
2 מסננים את תפוחי האדמה, מוסיפים כף שמן זית, מעט מלח ופלפל ומערבבים.
3 בקערה נפרדת מערבבים את העגבניות, המלח, הפלפל, 2 כפות שמן הזית, השום הגבישי ועלי הבזיליקום.
4 בתבנית משומנת היטב מפזרים פירורי לחם, מניחים מעל חצי מכמות תפוחי האדמה, גבינה בולגרית מפוררת וחצי מכמות המוצרלה ורוטב העגבניות.
5 שמים שכבה נוספת של תפוחי אדמה ומעל את רוטב העגבניות והמוצרלה שנשארו. מוסיפים מעל שבבי בצל ופירורי לחם.
6 אופים בתנור בחום של 170 מעלות כשעה עד שעה וחצי.
>> בפעם שעברה הכנו שקשוקה גלילית