1 קולפים את שיני השום ומעבירים לסיר קטן (לחלופין, קונים שיני שום קלופות מלכתחילה).
2 מוסיפים לסיר את המלח ומוזגים שמן זית עד כיסוי. אם רוצים להוסיף עשבי תיבול, מוסיפים (ראו הערות).
3 מחממים על להבה נמוכה מאוד (אסור שהשמן יגיע לרתיחה) כשלושת רבעי שעה, עד שהשום מתרכך, ומוודאים מדי פעם שהוא לא נשרף. אם השמן חם מדי, מנמיכים עוד את הלהבה.
4 מצננים לחלוטין ומעבירים לצנצנת אטומה.
הערות:
** יש המכינים את הקונפי משיני שום לא קלופות. יש לזה שני יתרונות: 1, שלב הקילוף נחסך, 2, יש הנאה בסחיטת השום הרך אל תוך הפה עם השיניים. שתי הדרכים טובות.
** אפשר ומומלץ להעשיר את הקונפי בעשבי תיבול לבחירתכם. תימין, רוזמרין, אורגנו, מרווה - כולם יעבדו נהדר במקרה הזה. מוסיפים אותם לסיר כבר בתחילת הבישול.
** מעדיפים לצלות את השום בתנור? גם אפשר. מכסים את השום והשמן בנייר כסף ומחממים ב-180 מעלות. אם רואים שהשום מתחיל להישרף מנמיכים ל-140. זמן הצלייה הוא כשעה.
** יש הממתיקים את הקונפי בכף סילאן לפני תחילת הבישול.
** הקונפי יישמר במקרר כשלושה שבועות.