1 מחממים תנור ל-200 מעלות ופורסים את הפלפלים על הרשת.
2 הופכים כאשר הפלפלים מזהיבים יפה (אחרי 25 דקות בערך). בסך הכל, הפלפלים יכולים להיות בתנור כשעה. חשוב לשים לב שלא יישרפו.
3 מוציאים את הפלפלים מהתנור, פורסים בתבנית ומפזרים עליהם את מלח הבישול. מכסים במגבת ונותנים להם להזיע.
4 אחרי חצי שעה, מקלפים בעדינות ומניחים את הפלפלים בקערה.
5 מערבבים יחד את מרכיבי התחמיץ: סוכר, מלח, שום, שמן זית וחומץ.
6 שופכים על הפלפלים ומוודאים שכולם שותים את התערובת.
7 נותנים לפלפלים לילה, או לפחות ארבע שעות, במקרר, שיספגו את הטעמים.
• הצעת הגשה: עובד יופי עם גבינה מלוחה, לבּנה או גבינה בולגרית, בלוויית פרוסת חלה עבה. מצד שני, הולך טוב גם בסלט ירקות או עם חסה.
• אזהרה: המנה אינה מיועדת לסובלים מצרבות או לאלה שחושבים ששום גורם להבל פה מסריח.