המצרכים (3 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מכינים את הקינואה: מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים כף שמן זית. מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-17 דקות עד שכל המים נספגים בקינואה והיא מוכנה. מצננים. 2 מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים את קוביות הגזר עם כף שמן זית ומעבירים לתבנית שרופדה בנייר אפייה. צולים כ-10 דקות עד שהגזרים זהובים (זהירות לא לשרוף אותם). מניחים בצד לקירור. >> בפעם שעברה הכנו מהקינואה שלנו טבולה 3 קולים את גרעיני החמנייה: מחממים היטב מחבת קטנה, מוסיפים את הגרעינים, מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית וקולים עד לקבלת צבע זהוב (כ-5 דקות, תלוי בגובה הלהבה). 4 שמים בקערה קטנה (או בצנצנת) את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב. 5 מעבירים לקערה רחבה את הקינואה, הגזר, הפלפלים, עשבי התיבול והרוטב. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את גרעיני החמניות, מערבבים ומגישים. |