סלט כרוב האלה הירוקהמוכנים להתאהב בסלט כרוב חדש? אנחנו מקווים מאוד שכן, כי הפעם מדובר בטרנד שלגמרי שווה את ההתייחסות שלכם. למעשה העניין האמיתי פה הוא בעיקר רוטב האלה הירוקה, שהולך מושלם עם כרוב אבל גם עם המון דברים אחרים
מערכת mako אוכל
| mako
| פורסם 11/01/24 08:57
וידאו AVI: צילום מסך מחשבון הטיקטוק feelgoodfoodie
|
שוכני טיקטוק בוודאי הבחינו לאחרונה בעלייה הולכת וגדלה במינון מתכוני הסלט (בדרך כלל כרוב) ברוטב "אלה ירוקה" (Green Goddess). אז האמת היא שמדובר ברוטב ותיק למדי, שלפני שלוש שנים זכה לגל פופולריות גואה ברשתות החברתיות, ומאז צץ מדי פעם ועושה את זה שוב. רוב הנוטלים חלק בטרנד משתמשים בו כמעין מטבל שבא טוב עם צ'יפס טורטייה, אנחנו מעדיפים אותו כסלט לכל דבר.
את ההייפ התחילה בזמנו מליסה בן ישי, בעלת הבלוג Baked by Melissa, שהעלתה לטיקטוק מתכון של סלט כרוב קצוץ עם מלפפונים, עירית ובצל ירוק, שהרוטב שלו מורכב מבזיליקום, תרד, שום, בצלי שאלוט, מיץ לימון, שמן זית, אגוזים (קשיו ומלך), שמרי בירה, חומץ אורז ומלח - שנטחנו להם כולם יחדיו. שמרי בירה הם מרכיב שבעיקר טבעונים משתמשים בו, במטרה להוסיף אומאמי לאוכל (למשל במקום פרמזן). אנחנו פחות מתחברים לטעם הזה, ולכן מצאנו את עצמנו מתחברים לגרסה אחרת של גרין גודס, זו של הבלוג feelgoodfoodie, והיא זאת שאנחנו מביאים כאן. המצרכים :לסלט:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 קוצצים דק דק את הירקות לסלט: הכרוב, המלפפונים והבצל הירוק. מעבירים לקערה גדולה. 2 שמים את כל חומרי הרוטב בבלנדר וטוחנים לקבלת מחית חלקה. 3 יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים היטב. מתוך הבלוג feel good foodie: טיפים:** הסלט יישמר כמו שצריך בקופסה אטומה במקרר עד יומיים. ** לא אוהבים בזיליקום? הרגישו חופשי להחליף אותו בכל עשב תיבול אחר. ** גם את הקשיו אפשר להחליף באגוזים אחרים, לבחירתכם. ** אם מוסיפים לסלט עוף (או לחלופין טופו) צלוי, הוא כבר הופך לארוחה לכל דבר. ** אוהבים את הרוטב? אל תגבילו אותו לסלט. הוא עובד נהדר גם על תפוחי אדמה, חזה עוף ואפילו כך סתם על לחם.
בתיאבון! |