1 מתחילים עם הכרובית: מתבלים את המים הרותחים ומכניסים את פרחי הכרובית לבישול של כ-10 דקות.
2 מוציאים, מצננים, טובלים בביצה ומטגנים עד לצבע יפה וזהוב.
3 מכינים את המטבוחה: מטגנים את פרוסות השום במעט שמן עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כשעה על אש בינונית.
4 בשמן עמוק ובנפרד מטגנים את הפלפלים האדומים והחריפים, ומיד מוסיפים לעגבניות. מנמיכים את האש למינימום.
5 מתבלים במלח ובשאטה גרוס ומבשלים לפחות עוד שעה על אש נמוכה, בסיר פתוח. ככל שתבשלו יותר זמן, כך המטבוחה תצא טעימה יותר.
6 מניחים כמה פרחי כרובית בצלחת, יוצקים כמות נדיבה של מטבוחה חמה ומגישים חם או קר.