1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
חצילים ממולאים פטה ויוגורט | צילום:
שני בריל
2 חוצים את החצילים לאורכם, חורצים מעט את החלק הפנימי, משמנים, מתבלים ואופים כחצי שעה עד להזהבה.
3 בינתיים מכינים את המלית: מאדים בצל קצוץ ושום בחמאה עד לריכוך והזהבה קלה. מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ ליצירת רביכה. יוצקים חלב, מתבלים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד להסמכה. מצננים.
4 מוסיפים את הגבינות, היוגורט, הביצים והנענע, ומערבבים.
5 ממלאים ואופים יחד: מועכים את החלק הפנימי של החציל ליצירת חלל ריק למילוי. ממלאים בתערובת ומחזירים לתנור ל-10 דקות עד להשחמה.