1 בסיר בינוני (שיוכל להכיל את האגסים), מעל להבה בינונית, מבשלים את המים, היין הלבן, הסוכר מיץ וקליפת הלימון כעשר דקות. מוסיפים לסיר את האגסים ומבשלים אותם כעשרים דקות. מוציאים את האגסים. (את נוזלי הבישול ניתן לשמור ולהשתמש בהם כרוטב למאפים מתוקים או כרכיב ברטבים) 2. מערבבים את כל חומרי הוויניגרט בקערית בעזרת מטרפה קטנה. 3. מערבבים את עלי הסלט בקערה גדולה יוצקים עליהם את הוויניגרט ומערבבים בעדינות מחלקים את עלי הסלט לצלחות, מניחים מעל העלים שני חצאי אגס, מפזרים מעליהם גבינה כחולה, אגוזים ומגישים